Festival Grand Bazaar

Festival Grand Bazaar is een nieuw vierdaags festival waarin de Turkse cultuur vanuit verschillende kunstdisciplines wordt belicht. Van vrijdag 6 t/m ma 9 december nemen we u mee op een muzikale- en theatrale reis waarin dit prachtige land en haar cultuur centraal staat.

Kijk ook op onze festivalwebsite voor meer achtergrondinformatie

Dit festival is tot stand gekomen via Zuiderstrandtheater i.s.m Yunus Emre Institute, ProJazz, Het Nationale Theater, Muziekschool AKM en Haags Theaterhuis.

Vr 23 t/m 25 november | Verborgen Parels / Onze Ogen | theater De Vaillant

'Verborgen Parels' en 'Onze Ogen' zijn twee voorstellingen met vrouwen uit Iran, Turkije, Roemenië, Nederland en Turkmenistan die het verhaal vertellen over hoe zij naar Nederland zijn gekomen. Verhalen over huiselijk geweld, groeiend zelfbewustzijn en vrouw-zijn. Beide voorstellingen worden tweetalig gespeeld, in het Nederlands en in het Turks.

Verborgen Parels/ Sakh Inciler is gebaseerd op persoonlijke verhalen, deels opgetekend door mevrouw Gulsumser Kalender Tezcan. Beide voorstellingen worden begeleid door de Turkse zangeres Serenad Bayraktar van Muziekcentrum 1001 Nachten

Kaarten via Haags Theaterhuis

Vrijdag 6 december, 20.15 uur - Selim Dogru, reART Ensemble en solisten | Nieuwe Kerk

Op vrijdag is er in de Nieuwe Kerk overal iets te doen. In de ene hoek vind je een 'markt' met operazangers, in de kelder wordt je verrast door een orkest van blazers. Bij het orgel vinden kleine concertjes plaats. En daar tussenin schittert Selim Dogru met het reART ensemble tussen verschillende artiesten. Als bezoeker heb je het idee rond te lopen op een echte Turkse Bazaar.

Zaterdag 7 december, 14.00 uur - Saz Festival Lehaye | Nieuwe Kerk

Als onderdeel van Festival Grand Bazaar presenteren we het nieuwe Saz Festival Lahey in de Nieuwe Kerk. Ontdek de kleuren en klanken van dit geliefde Turkse snaar instrument, dat zal worden bespeeld door zowel jonge Haagse talenten als grote Turkse virtuozen als Orkun Agir en Seyyah.


 

Zondag 8 december, 20.00 uur - Rafet el Roman | Zuiderstrandtheater

De meester van de romantiek komt op veler verzoek naar Zuiderstrandtheater voor een exclusief concert. Veel mensen, van jong tot oud, sloten Rafet el Roman in hun harten. Sinds de doorbraak in 1995 met het nummer "Seni Seviyorum" is hij niet meer weg te denken uit de Turkse muziekwereld.

 

Maandag 9 december, 20.15 uur - De jaren 70 in Turkije - Selim Dogru | het Nationale Theater

Reis terug in de tijd, naar de jaren zeventig in Turkije. Met tv- en filmfragmenten, verhalen, foto’s en heel veel muziek wordt een beeld geschetst van het dagelijks leven van toen. Selim Doğru maakt een selectie van nog altijd populaire pop-, volks- en filmmuziek en nodigt zelfs een speciale gast uit.

*Deze voorstelling speelt in het Nationale Theater

Kalender

December 2019
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.