Luistercursus

Luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek
Door muziekverteller Brechtje Roos

Ontwikkel je luistervaardigheden en ontdek nog meer in muziek!

Bent u een nieuwsgierige muziekliefhebber, die graag zijn horizon verbreedt? Volg dan deze unieke luistercursus met een mix van snufjes muziekgeschiedenis, vleugen muziekfilosofie, sappige details, flarden muziektheorie, wat muziekanalyse, smeuïge anekdotes en vooral een keur aan muzieksmaken. Vanuit allerlei invalshoeken ontdek en doorvoel je de gelaagdheid van muziek. Luisteren tussen de noten door! Voorkennis is niet nodig, maar mag wel. Leuk: u ontmoet andere muziekliefhebbers en wie weet zit er een concertmaatje voor je bij!

Tussen de noten
Een cursus bestaat uit vijf lessen. De nadruk ligt op klassieke muziek, jazz en cross-over. Het kan dus zomaar voorkomen dat u Johan Sebastian Bach, Rembrandt Frerichs en Astor Piazzolla voorbij hoort komen in één les … eclectisch dus! Maar alles weloverwogen. Brechtje geeft u context en luistertips, geen wetenschappelijk betoog. Want al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand, Brechtje kiest voor een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Zo groeit uw kennis waar u uw verdere luisterleven plezier van hebt.

Thema
Elke les is afwisselend met een paar onderdelen die regelmatig terugkeren: het ontrafelen van een muziekfragment, het vergelijken van verschillende stijlen, en altijd is er ruimte voor de actualiteit, gelinkt aan muziek. Dat kan een bericht in de krant zijn, een persoonlijke ervaring of een thema dat speelt. En zijn er deelnemers die zelf een muziekstuk inbrengen, dat past bij dat thema, dan wordt dat ter plekke online opgezocht en beluisterd. Een paar dagen na elke les ontvangt u via mail een luisterlijst waarin (bijna) alle muziekfragmenten staan die klonken tijdens de les. Handig en leuk!

Muziekverteller Brechtje Roos heeft een mooi en persoonlijke aanpak. En dat zie je aan de publieksreacties! Haar intensiteit, betrokkenheid en enthousiasme komen over bij het publiek.’ Bart Schneemann - artistiek leider Nederlands Blazers Ensemble

De hartstocht van Brechtje voor muziek is hartverwarmend. Ze legt verbanden tussen diverse genres waardoor er letterlijk een wereld aan muziek voor je opengaat.
Corné Ran - programmeur Zuiderstrandtheater/ Nieuwe Kerk Den Haag

Nieuwe kijk op muziek winter 2020
Donderdag 23 & 30 januari en 6, 13 & 20 februari, 10.30 -12.00 uur | Zuiderstrandtheater

 

Muziekverteller Brechtje Roos

Meer informatie over Brechtje Roos:
https://www.brechtjeroos.nl/

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.