Geweest

  • Geweest
    Za 14 sep 2019 ⋅ 20:15

De Staat der Nederlanden editie #1 - De Ark van Noach
Nederlands Kamerkoor

De Ark van Noach
We kopen en vliegen ons een ongeluk, ondanks alarmerende berichten over het klimaat en de rol van ons consumptiegedrag daarin. Voor een land dat grotendeels onder de zeespiegel ligt: is het tijd een ark te bouwen om ons te redden van de aanstaande apocalyps? Vanavond komt Noach aan het woord. Hij vraagt zich af: wordt zijn zondvloed de onze?

Aan de hand van een script van filmmaker Eddy Terstall speelt Cees Geel de rol van Noach. Alle archetypen van het consumentisme passeren de revue: de egoïst, de opportunist, de ontkenner, de verlamde, de pragmaticus en de activist. Het Nederlands Kamerkoor geeft muzikaal commentaar met nieuwe werken van jonge en gevestigde componisten van Nederlandse bodem.

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra, dirigent
Eddy Terstall, script
Cees Geel, acteur

Sprekers:
Erdal Balci, schrijver en journalist
Faiza Oulahsen, campagneleider klimaat en energie Greenpeace
 

Werken van o.a. Brechtje van Dijk, Marijn Simons, Maxim Shalygin en Jan-Peter de Graaff

Hoe klinkt klimaatverandering?
 Talentvolle componisten, acteurs en filosofen confronteren ons met een Gesammtkunstwerk vol muziek, theater en scherpzinnige lezingen over onze ongebreidelde koopzucht. Een avond over een moderne Noach. Neemt hij opnieuw de taak op zich een ark te bouwen voor een naderende, door onszelf veroorzaakte zondvloed?

* De serie De Staat der Nederlanden is een een co-productie van De Balie, Nederlands Kamerkoor en Muziekgebouw aan ’t IJ.

Kalender

September 2019
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.