Geweest

  • Geweest
    Za 1 jun 2019 ⋅ 20:15

070 Muziek achtâh de dùine'
Ciconia Consort olv Dick van Gasteren

Maartje Stokkers presentatie
Hans Colbers klarinet
Frits Zwart spreker

070…niet te missen voor de Hagenaar…

Het Ciconia Consort brengt een exclusief Haags programma over de rijke historie van de stad 'achtâh de dùine'. Een centrale rol speelt dirigent Willem van Otterloo, die 25 jaar chef-dirigent was van het Residentie Orkest en het orkest tot grote (internationale) hoogte bracht. Deze legendarische musicus is vooral bij de iets oudere Hagenaars nog echt een begrip.

Een ander icoon uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, Willem Mengelberg, trad als chef-dirigent van Het Concertgebouworkest veelvuldig op in muziekminnend Den Haag. Dat beide dirigenten ook verdienstelijk componist waren, is minder bekend.

In samenwerking met het Nederlands Muziekinstituut zijn manuscripten, die niet eerder werden uitgegeven, uit het archief gehaald en door uitgeverij Donemus speelklaar gemaakt. De uitvoering van de Sinfonietta van Willem Mengelberg betreft een Nederlandse première.

Van Otterloo zette zich altijd bijzonder in voor het uitvoeren van Nederlandse composities. Zo werden orkestwerken van Robert de Roos tijdens zijn leven regelmatig met succes uitgevoerd. Het werk Sinfonia in due moti beleeft op 1 juni echter zijn wereldpremière.

De band tussen Den Haag en Nederlands-Indië is altijd belangrijk geweest. Net zoals Louis Couperus liet Constant van de Wall zich door de kunst en cultuur uit het voormalige Nederlandse Indië beïnvloeden.

Presentatrice Maartje Stokkers laat musicoloog Frits Zwart de rijke muziekhistorie van de stad toelichten.

Meer informatie vindt u op www.ciconiaconsort.nl

Extra bij het concert: Diner-concert-arrangement
Voorafgaand aan uw concert dineren bij bar-restaurant Pavlov? Een combinatieticket met een Ciconia driegangen keuzemenu kost € 52 p.p. Bekijk het menu >

Van Otterloo, Prelude, dans en epiloog voor klarinet en strijkorkest
Van Otterloo, Passacaglia voor strijkorkest
Van der Wall, Wajanglegende voor strijkorkest opus 25
Mengelberg, Sinfonietta voor strijkorkest
De Roos, Sinfonia in due moti per orchestra d'archi
Koeberg, Serenata in darno

Kalender

Juni 2019
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.