Roel Voorintholt van Introdans ontvangt prijs Dansersfonds

Ma 18 november 2019

Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans ontving donderdag de Speciale Prijs van het Dansersfonds tijdens het Nederlandse Balletgala. THE BATTLE, de nieuwste Introdans voorstelling is in bij ons te zien op 3 december.

De prijs werd uitgereikt in aanwezigheid van Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet. Stichting Dansersfond ’79 is de stichting van het legendarische danspaar Alexandra Radius en Han Ebbelaar.

Een van de meest vooraanstaande dansgezelschappen


De Jury zegt over Roel Voorintholt: “Voorintholt is een artistiek directeur waarvoor ‘dat kan niet’ niet bestaat. (…) Hij wist gerenommeerde choreografen ervan te overtuigen dat hun werk zeer geschikt was voor ‘zijn’ gezelschap, bracht Introdans ver buiten de grenzen, werd artistiek directeur van alle geledingen van Introdans (…) en mede door zijn toedoen is Introdans nu een van de meest vooraanstaande dansgezelschappen in ons land.”

THE BATTLE viert 75 jaar vrijheid

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Ter ere van dit gedenkwaardige moment in de Nederlandse geschiedenis stelde Introdans-directeur Roel Voorintholt het programma THE BATTLE samen rond de thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Universele, tijdloze thema’s, vormgegeven door eigentijdse choreografen. THE BATTLE opent met een imposante ‘oude meester’: Missa Brevis, het magnum opus van een van de grootmeesters van Amerikaanse moderne dans, José Limón. De Introdans-vrouwen zijn te zien in Alma, een nieuwe creatie van Cayetano Soto. Met veel trots presenteert Introdans in dit programma ook de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui’s Qutb. De vrouwenrol in dit indringende danstrio werd gecreëerd voor niemand minder dan de Russische sterballerina Natalia Osipova. THE BATTLE besluit met een ‘battle’ van – de naam zegt het al – Amerikaan Robert Battle: The Hunt, een dynamisch powerstuk voor zes mannen.

THE BATTLE
Introdans

Zuiderstrandtheater
di 3 december, 20.00 uur


Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.