4,5 sterren
 • Speeltijd

  Za 19 okt 2019 ⋅ 20:15
  Nieuwe Kerk

  Prijzen

  € 19,00
  KaartsoortPrijs
  Normaal € 19,00
  Uitpas € 16,50
  Jongeren tot 27 jaar € 10,00

A Musical Journey
Toko Telo & Quartertone Guitar trio

Toko Telo is een trio uit Madagascar dat indruk maakt met ongeëvenaarde virtuositeit gepaard aan muzikale intensiteit en ritmische complexiteit, maar het geheel toch luchtig weet te houden. De groep herinterpreteert de roots van de Malagassische muziek, zoals tsapiky, jihe en beko, maar dan wel op een bijzonder inventieve en virtuoze wijze.

Gitarist Jan Wouter Oostenrijk toerde met zijn Maghreb Jazz & Sharqi Blues formaties door heel Noord-Afrika. Bijzonder is zijn omgebouwde kwarttoon gitaar waarmee hij de authentieke Sahara sounds naar Nederland brengt. Met de Syrische zangeres Shaza Hayek, percussionist Modar Salama, drummer Tuur Moens en fretloze bassist Marco van den Akker neemt deze formatie je mee op een onvergetelijke trip.

“Subtiel en bijna onwerkelijk licht was de muziek van Toko Telo uit Madagaskar.” – Haarlems Dagblad

 

Gitarist Jan Wouter Oostenrijk liet zijn gitaar ombouwen tot quarter-tone guitar, een uniek instrument waarmee hij precies de goeie noten kan spelen om de klankwereld van de Noord-Afrikaanse muziek waarmee hij vergroeid is te kunnen laten horen. Hij ontwikkelde de crossover ‘Maghreb jazz’ en ‘Sharqi Blues’, geheel eigen muzieksoorten. Hij treedt op met zijn Electric Quartertone Guitar Trio.


Gitarist Jan Wouter Oostenrijk toerde met zijn Maghreb Jazz & Sharqi Blues formatie door heel Noord-Afrika. Bijzonder is zijn omgebouwde kwarttoon gitaar waarmee hij de authentieke Sahara sounds naar Nederland brengt. Hij komt naar Paradox met zijn Quartertone Guitar Trio, waarin naast Jan Wouter verder fretloze bassist Marco van den Akker en drummer Tuur Moens en met 2 Syrische gastmuzikanten: zangeres Shaza Hayek en percussionist Modar Salama, Zij nemen je in Dutch in the Desert mee op een onvergetelijke trip naar verrassende muzikale bestemmingen.
 

Reacties

4,5 sterren

5 reacties

Reactie plaatsen

 • 4,5 sterren

  Inge Maassen
  48 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  Enorm genoten van beide optredens!

 • 4,5 sterren

  Marie
  49 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  Beide optredens, van Mehmet Polat en van Tamala, bijzonder virtuoos, authentiek, boeiend en pakkend. Wij hebben buitengewoon genoten! Zo jammer en onbegrijpelijk (of is dit vanwege de onbekendheid???) dat de prachtige Nieuwe Kerk niet helemaal stampvol zat.

 • 4,5 sterren

  Reinier
  49 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  Een schitterende avond als je je openstelt voor andere dan (west)Europese muziek. Mehmet en zijn 3 “teamgenoten” lieten horend af zij topartiesten zijn! Een 10 verdienen ze ... wat een hoog- begaafden!! Wat een prachtige muziek!!!! De Senegal muziek van tamalah was ontroerend maar is toch minder “verfijnd”, subtiel dan de muziek van Mehmet. Voor mij duurde het optreden net iets te lang .per slot gaat het m.i. in deze serie om kennismaking met ..... en dan is de tijdsduur een belangrijk element.

 • 4,5 sterren

  Valerie
  49 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  Hele leuke voorstelling - zeker de Senegal / België groep. Hun muziek naam je mee naar Afrika - al was het een beetje fris in de Nieuwe Kerk. Prachtig.

 • 4,5 sterren

  Klaartje
  49 weken geleden - Zuiderstrandtheater

  Tamala; uitmuntend. Zelden zag je drie mannen die zo goed op elkaar ingespeeld waren, met humor mooie verhalen neerzetten, volledig prof en ongekunsteld. Muziek superplus.

REACTIE PLAATSEN

Beoordeling

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Oktober 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.