Pianistisch vuurwerk in de Nieuwe Kerk

Ma 23 december 2019

Voor de serie 'Meesterpianisten' pakt de Nieuwe Kerk deze winter uit met drie grote namen: Aaron Pilsan, Alexandre Tharaud en Alexei Volodin. De virtuozen brengen stuk voor stuk indrukwekkend pianorepertoire op het hoogste niveau.

Marie Staggat

Marie Staggat

Marco Borggreve

Marco Borggreve

In de serie 'Meesterpianisten' kunnen liefhebbers van pianomuziek hun hart ophalen aan het mooiste repertoire, uitgevoerd door toppianisten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben.

Op Tweede Kerstdag is de jonge Oostenrijkse pianist Aaron Pilsan te gast. Bij zijn debuutrecital enkele jaren geleden liet hij het publiek 'in verbijstering achter', aldus De Volkskrant. Een maand later speelt een van de meest veelzijdige pianisten van deze generatie Alexandre Tharaud muziek waarmee hij begin deze eeuw op hoogst originele wijze doorbrak: de rijke Franse barok. Tot slot speelt eind februari de Russische virtuoos Alexei Volodin muziek van drie landgenoten - naast acht korte wonderschone 'sprookjes' van Nikolaj Medner klinkt Prokofjevs korte en woeste 'Derde Pianosonate', gevolgd door de weinig gehoorde maar zeer indrukwekkende eerste pianosonate van Rachmaninov.      

Meesterpianisten

Aaron Pilsan
do 26 december 2019
Nieuwe Kerk


Alexandre Tharaud
za 18 januari 2020
Nieuwe Kerk


Alexei Volodin
vr 28 februari 2020
Nieuwe Kerk

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.